Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΑΑΚ ΕΜΠ

 Σε σχέση με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο Πολυτεχνείο

 Λίγες μέρες μετά την εκταμίευση της νέας δόσης, οι πανυγηρισμοί όσων ξεπουλάνε το μέλλον των εργαζομένων και της νεολαίας, τα χυδαία χαμόγελα στα χείλη της δολοφονικής κυβέρνησης, της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, δεν έχουν ακόμη σβήσει. Είναι ήδη φανερό, πως η οργανωμένη καταλήστευσή μας θα συνεχιστεί από τη μεριά τους με αποφασιστικότητα, καθώς μπροστά μας έχουμε  επιπλέον περικοπές, μειώσεις μισθών,και χιλιάδες απολύσεις που για να περάσουν θα πρέπει να συνοδευτούν από την ποινικοποίηση και το χτύπημα κάθε αντίδρασης.

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η Μνημονιακή πολιτική έχει ήδη διαμορφώσει μια κατάσταση αποπνικτική για τους φοιτητές και τους εργαζόμενους και ειδικότερα στο ΕΜΠ η υποχρηματοδότηση, σε συνδυασμό με τις απολύσεις, θέτουν ζήτημα λειτουργίας του ιδρύματος, ενώ οι διαδικασίες για επιβολή διδάκτρων στα μεταπτυχιακά έχουν ήδη ξεκινήσει. Την ίδια στιγμή, η ολοκλήρωση της απάτης των ηλεκτρονικών εκλογών για τα συμβούλια διοίκησης, και πανελλαδικά και στο ΕΜΠ, έχει σημάνει μια νέα περίοδο για το ελληνικό πανεπιστήμιο, καθώς στην ουσία έχουν σχηματιστεί οι νέες διοικήσεις, και ενώ δεν έχουν αναλάβει επίσημα, προετοιμάζουν το έδαφος και το κλίμα για τη νέα τάξη πραγμάτων στο ίδρυμα.

Για πρώτη φορά, οι άφαντοι καθηγητές, υποψήφιοι και «εκλεγμένοι», αρχίζουν να παίρνουν θέση και δημόσια, όχι για κάποιο ζήτημα όπως είναι το PSI, το κλείσιμο σχολών, οι απολύσεις εργαζομένων, ο εκδιωγμός οικότροφων (ζητήματα τα οποία μάλλον είναι ασήμαντα για τη μεγαλειότητα τους), αλλά διαμαρτυρόμενοι στα ΜΜΕ  για τις παρεμβάσεις φοιτητών που τους καταγγέλλουν στα μαθήματα τους.

Οι συγκεκριμένοι διδάσκοντες, όπως και άλλοι εγκάθετοι του Υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης, επικαλούμενοι με ευλάβεια την ακαδημαϊκή ομαλότητα και ευρυθμία, φαίνεται να μην τους κάνει αίσθηση αν σε ένα χρόνο διδάσκουν σε ένα πανεπιστήμιο με τους μισούς φοιτητές, με δίδακτρα, με πτυχία – κουρελόχαρτα και με εργαζόμενους υπό εργολαβική σκλαβιά, αρκεί ανενόχλητοι να επιτελούν το «ιερό» ακαδημαϊκό τους καθήκον.

Αυτή η στάση σιωπής, επίκλησης στην ακαδημαϊκότητα και ανοχής-καλωσορίσματος των υποδείξεων του υπουργείου είναι γνωστή εδώ και καιρό για μεγάλη μερίδα καθηγητών. Οι συγκεκριμένοι, όμως, καθηγητές εφόσον αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν το νέο πακέτο μέτρων στην εκπαίδευση, να έχουν και την αξιοπρέπεια, να υπερασπιστούν αυτή την επιλογή τους. Οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν αποφασίσει ότι οι υποψήφιοι με τα συμβούλια είναι ανεπιθύμητοι στο πανεπιστήμιο. Η επιλογή τους είναι προδοτική για τον αγώνα που δίνουν τόσα χρόνια φοιτητές και καθηγητές για δημόσια και δωρεάν παιδεία. Τους καθιστά υπάλληλους του υπουργείου και της τρόικας και ως τέτοιοι θα αντιμετωπίζονται. Διαχωριζόμαστε από σπασμωδικές κινήσεις πρόκλησης φυσικής βίας γιατί αυτός ο αγώνας έχει διάρκεια και δεν είναι αγώνας φυσικής εξόντωσης αλλά πολιτικής καταδίκης και περιθωριοποίησης. Είναι αγώνας που απαιτεί όλους τους φοιτητές να αποδοκιμάζουν ενεργά τους νέους εντολοδόχους του υπουργείου και να καταστήσουν σαφές ότι οι αποφάσεις τους δεν έχουν καμιά νομιμοποίηση στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Να το γνωρίζουν λοιπόν όσοι επέλεξαν να κυκλοφορούν με τα παράσημα της Τρόικας μέσα στις σχολές μας, ότι απέναντι τους δεν έχουν ούτε κουκουλοφόρους, ούτε ομάδες βίας, αλλά έχουν το φοιτητή που δεν έχει να πληρώσει δίδακτρα, το φοιτητή που αγωνιά για το εργασιακό του μέλλον, το φοιτητή που δε θέλει να διαγραφεί. Να αντικρύσουν αυτή την πραγματικότητα, διότι δεν είμαστε καθόλου διατεθειμένοι να παρακολουθήσουμε άπραγοι τη μανία με την οποία η κυβέρνηση και οι πιστοί της διαλύουν εν μια νυκτί ότι έχει κατακτηθεί με χρόνια αγώνων και θυσιών.

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΜΠ


ΤΟ ΧΡΥΣΟ Ο ...ΑΡΓΥΡΟΣ!
Τη Δευτέρα 10/12 πραγματοποιήθηκαν με ηλεκτρονική ψηφοφορία οι εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών των συμβουλίων διοίκησης. Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία ορίστηκε παράτυπα και κρυφά από τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Διαδικασία πλήρως αντιδημοκρατική, διαβλητή με διάφορους τρόπους μα, πάνω απ'όλα, εντελώς πραξικοπηματική καθώς πάει κόντρα στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων όλων των φορέων της πολυτεχνειακής κοινότητας. Χαρακτηριστικό των παραπάνω ήταν ότι οι εκλογές έγιναν μακρυά απ'το ίδρυμα την ίδια στιγμή που οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι σύλλογοι εργαζομένων του ΕΜΠ περιφρουρούσαν τις αποφάσεις τους για κλειστό ίδρυμα την ημέρα εκείνη.

Εκλέχθηκαν ως εσωτερικά μέλη του συμβουλίου οι:
ΑΡΓΥΡΟΣ Σπυρίδωνας(ΣΕΜΦΕ), Παπαδόπουλος Ευάγγελος(Μ.Μ.), Διακουλάκη Δανάη(Χ.Μ.), Μαρμαράς Νικόλαος(Μ.Μ.), Τσαμπουλας Δημήτριος(Π.Μ.), Σοφιανός Αλέξανδρος(Μ.Μ.Μ.), Χατζημπιρος Κίμων(Π.Μ.), Γρηγορόπουλος Γρηγόριος(Ν.Μ.Μ.).

Όλοι τους, ένας προς ένας, γνωστά (μεγαλο)λαμόγια ΠΑΣΟΚΟ-ΝΕΟΔΗΜΑΚΡΑΤΕΣ με ονοματεπώνυμα. Είναι οι άνθρωποι που πάντα ήταν υπέρ των μεταρρυθμίσεων και της εκάστοτε κυβέρνησης και κατά των δικαιωμάτων των φοιτητών. Είναι αυτοί που δε δίνουν δεκάρα για το δημόσιο-δωρεάν και δημοκρατικό χαρακτήρα του πανεπιστημίου. Ίσα ίσα ανυπομονούν να εφαρμόσουν (τα παρακάτω) και να πάρουν τα παράσημα της κυβέρνησης για την πολύτιμη βοήθειά τους. Βοήθεια που της ήταν απαραίτητη εδώ και ενάμιση χρόνο που πασχίζει να εφαρμόσει το νόμο – μάταια πέφτοντας πάνω στις αντιστάσεις του φοιτητικού κινήματος. Είναι πιστά τσιράκια της κυβέρνησης που θα πληρωθούν πολύ καλά για τη θεσούλα τους συν ότι εξασφαλίζουν ακόμα καλύτερες θέσεις για να “καθαρίζουν” παραπάνω εκατομμύρια ευρώ απ'οτι τώρα.
Είναι αυτοί που δεν τόλμησαν ποτέ να δηλώσουν δημόσια τις (αντιδραστικές) θέσεις τους, που δεν έχουν πατήσει ποτέ στις δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες των φορέων του πολυτεχνείου. Είναι αυτοί που πάντα ενοχλούνταν από τη δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων, των συλλόγων και των αγώνων και ήθελαν να την τσακίσουν. Είναι με τη “δημοκρατία” των κρυφών διαδικασιών, των υπόγειων συννενοήσεων, της καθημερινής, του SKAI και του Πρετεντέρη, της σαπίλας και της διαφθοράς των υπέρογκων ποσών που καθαρίζουν από τα ερευνητικά και τις μίζες που διαχειρίζονται, των εκβιασμών σε συναδέλφους τους να τους ψηφίσουν για να μην τους... “περιποιηθούν” την επ'αύριο των εκλογών. Είναι αυτοί που θα στέλνουν φοιτητές στα πειθαρχικά αύριο, που θα βάζουν τα ΜΑΤ στο άσυλο για να καταστείλουν τους αγώνες μας. Είναι αυτοί που δεν ντρέπονται να κοιτάνε τους συναδέλφους τους που θα απολύσουν, και να κάνουν μάθημα στους φοιτητές που θα διώξουν από το πανεπιστήμιο.

Τι είναι τα συμβούλια διοίκησης και τι υλοποιούν;
Τα συμβούλια διοίκησης σύμφωνα με το νόμο πλαίσιο (Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου) είναι ο δούρειος ίππος με τον οποίο θα υλοποιηθεί όλος ο υπόλοιπος νόμος και οι συναφείς μνημονιακές διατάξεις. Δηλαδή:
  • δίδακτρα (τουλάχιστον) στο 4ο κ 5ο έτος (δέυτερος κύκλος σπουδών),
  • κόψιμο δωρεάν συγγραμμάτων,
  • διαγραφές στα ν+2,
  • διάλυση πτυχίων (εξίσωση του πτυχίου του ΑΕΙ με το 3ετές του κολλεγίου, διάσπαση σε δύο κύκλους σπουδών 3+2, κατάργηση των συλλογικών επαγγελματικών δικαιωμάτων και εξατομίκευση πτυχίου-ατομικός φάκελος προσώντων με πιστωτικές μονάδες),
  • κατάργηση ασύλου, πειθαρχικά σε όποιους αγωνίζονται κλπ.
  • πλήρης εντατικοποίηση-σχολειοποίηση των σπουδών: (απουσιολόγια, αλυσίδες μαθημάτων, προαπαιτούμενα, αν κοπείς 3 φορές σε ένα μάθημα περνάς από επιτροπή που κρίνει αν θα διαγραφείς ή οχι κλπ).
  • 150 σχολές συγχωνεύονται ή καταργούνται με πολύ πιθανό ενδεχόμενο του χρόνου και η ΣΕΜΦΕ να ανήκει σε αυτές.
  • Περαιτέρω υποχρηματοδότηση, απολύσεις εργαζομένων και διοικητικού προσωπικού κλπ.
Το πανεπιστήμιο δεν έχει ανάγκη από τσιράκια του υπουργείου να το παίζουν σωτήρες μας. Γιατί αυτά είναι τα τσιράκια τα οποία θα φέρουν τα χειρότερα για τις σπουδές και το μέλλον μας. Γιατί αυτά είναι τα τσιράκια που θα μας υποχρεώσουν να πληρώνουμε για να σπουδάζουμε και να ζούμε κάτω από την ανασφάλεια μη διαγραφούμε μέχρι να πάρουμε πτυχίο το οποίο θα έχουν κάνει κουρελόχαρτο χωρίς αξία.

Ο φοιτητικός σύλλογος, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και τώρα οφείλει να ακολουθήσει το δρόμο του αγώνα όσο κι αν αυτό στενοχωρεί κάποιους καθώς πλέον τα μπλοκ έχουν διαμορφωθεί. Από τη μια είναι η κυβέρνηση μαζί με το υπουργείο και τα συμβούλιά της και από την άλλη ολόκληρη η ακαδημαϊκή κοινότητα. Είναι η μειοψηφία του εκσυχρονισμού της μεταπολίτευσης και των τανκς της μαύρης 7ετίας. Και τολμάνε και μιλάνε αυτοί για δημοκρατία και πλειοψηφίες...!


ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ... ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΜΕΣΑ! 
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!

Ο ΑΡΓΥΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΑΣ!
ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ! Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ!

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΧΩΡΟ ΑΣΥΛΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΕΝΤΟΣ ΑΥΤΟΥ. ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΟΥΝ ΣΤΟ “μεγάλη βρετάνια” ή στο μέγαρο μαξίμου ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΝΕ αφού είναι τόσο αδίστακτα αντιδημοκρατικά τσιράκια της κυβέρνησης.

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΤΕΙ


Εν μία νυκτί, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (!), η κυβέρνηση εξίσωσε την επαγγελματική αναγνώριση των τίτλων σπουδών των κολλεγίων με αυτά των ΑΕΙ. Χωρίς καν να συζητηθεί στη βουλή λοιπόν, κάπου στα ψιλά γράμματα των διατάξεων που συμπλήρωναν το μνημόνιο 3, πέρασε και η υποβάθμιση της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης με ευθεία καταπάτηση του άρθρου 16 του Συντάγματος που την κατοχυρώνει.


Έτσι, τα πτυχία των κολλεγίων δίνουν τη δυνατότητα στους αποφοίτους τους να ασκούν το εκάστοτε επάγγελμα (είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα) με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο το κάνει το δημόσιο πανεπιστήμιο.


Τα πτυχία αυτά είναι εναρμονισμένα με τη συνθήκη της Μπολόνια (δύο κύκλοι 3+2). Αυτό σημαίνει ότι πρώτον το τριετές ουσιαστικά πτυχίο του κολλεγίου, στην αγορά εργασίας γίνεται ισοδύναμο με το πενταετές δικό μας (δημόσιο ΑΕΙ). Και δεύτερον ότι ανταποκρίνονται σε ειδικευμένα γνωστικά αντικείμενα κάτι το οποίο θα οξύνει ακόμα περισσότερο τον ανταγωνισμό στο σύνολο των αποφοίτων, σε μια αγορά εργασίας που είναι ήδη ζούγκλα, καθώς και θα πιέσει ακόμα περισσότερο τα δημόσια πανεπιστήμια για πτυχία με κατακερματισμένα επαγγελματικά δικαιώματα και με πιστωτικές μονάδες – κατέυθυνση που βάζει και ο ίδιος ο νόμος Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου.


Αυτή η εξέλιξη έρχεται να επισφραγίσει μια διαδικασία συνεχών αλλαγών και μέτρων τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην εργασία τα τελευταία χρόνια. Έρχεται να προστεθεί δηλαδή στη διάλυση των ενιαίων πτυχίων και κάθε έννοιας συλλογικής επαγγελματικής κατοχύρωσης των αποφοίτων όπως προωθείται από την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Που, με τη σειρά της, έρχεται να συνδυαστεί με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και τις άλλες μνημονιακές αλλαγές στην εργασία. Την ανεργία του 55% στους νέους, τους μισθούς των 300-400 ευρώ, την υποαπασχόληση, την εργοδοτική αυθαιρεσία, την έλλειψη κάθε προοπτικής δηλαδή για τη γενιά μας που τη στέλνουν στην ανασφάλεια και τη μετανάστευση. Εντάσεται δηλαδή στην ευρύτερη προσπάθειά τους να άρουν κάθε δικαίωμα και προοπτική στους νέους εργαζόμενους ώστε να μας χρησιμοποιήσουν ως αναλώσιμα για να μπορέσουν να ξεπεράσουν την κρίση τους προς όφελός τους και εις βάρος της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Χρέος μας είναι να τους αποδείξουμε ότι δε θα τους περάσει! Να υπερασπιστούμε τη δημόσια εκπαίδευση, τα ενιαία πτυχία, καθώς και το μέλλον της γενιάς μας! Το φοιτητικό κίνημα όπως και στο παρελθόν να σταθεί αντάξιο των περιστάσεων, να ανατρέψει το νόμο πλαίσιο και κάθε εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που τσακίζει τα διαιώματά μας, και να πυροδοτήσει ευρύτερες αντιδράσεις διώχνοντας, μαζί με τον υπόλοιπο λαό, κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-μνημόνια.


Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 10/10 ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Με βάση την απόφαση της γενικής συνέλευσης του φσ ΣΕΜΦΕ και σε συντονισμό με τους υπόλοιπους συλλογικούς φορείς, το ίδρυμα αύριο Δευτέρα 10/10 θα είναι κατειλημμένο λόγω των ηλεκτρονικών εκλογών των συμβουλίων διοίκησης. 

Τα συμβούλια διοίκησης είναι το μέσο με το οποίο θα υλοποιηθεί ο νόμος πλαίσιο στην εκπαίδευση, τα οποία θα φέρουν δίδακτρα και κατάργηση συγγραμμάτων, διάλυση πτυχίων και διαγραφές. Από την άλλη μεριά, έρχονται και οι απολύσεις των υπαλλήλων του ιδρύματος, πράγμα που δείχνει πως ο νόμος πλήττει ολόκληρη την ακαδημαϊκή κοινότητα. 

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!!

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 8 ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ 
ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ!!!!

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠ

Σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης ο φσ ΣΕΜΦΕ αποφάσισε Δευτέρα και Τρίτη να μπλοκάρει το νόμο-πλαίσιο ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ τις εκλογές των συμβουλίων διοίκησης οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην πρυτανεία του ΕΜΠ στις 8 το πρωί. 

Η συμμετοχή όλο και περισσότερων φοιτητών στη διαδικασία σπασίματος κρίνεται αναγκαία καθώς με αυτό τον τρόπο θα διασφαλίσουμε ότι δε θα μας βάλουν δίδακτρα, ότι δε θα μας κόψουν τα βιβλία, ότι θα πάρουμε ένα πτυχίο με αξία και δε θα διαγραφούμε. 

ΣΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ 
ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΑΣ!!

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΜΠ

Την Τρίτη που μας πέρασε το πρυτανικό συμβούλιο του ΕΜΠ συνεδρίασε ΚΡΥΦΑ από τους συλλόγους του ιδρύματος και αποφάσισε τη διεξαγωγή εκλογών για να ορισθούν τα συμβούλια διοίκησης. Πρόκειται για μια πραξικοπηματική απόφαση η οποία δείχνει ξεκάθαρα τις διαθέσεις του πρύτανη να εφαρμόσει το νόμο πλαίσιο. 

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση πάρθηκε με ψήφο του πρύτανη Σιμόπουλο και του πρώην (!) αντιπρύτανη Αραβιτσιώτη ΚΟΝΤΡΑ στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του ιδρύματος, υπό τις πιέσεις του υπουργείου. Ερχόμαστε και ρωτάμε εμείς από τη μεριά μας: πως είναι δυνατόν 2 άτομα να ορίσουν τις σπουδές και το μέλλον του συνόλου των φοιτητών με τέτοιο τρόπο, την ώρα που τα συμβούλια για τα οποία δίνουν τόση μάχη να στήσουν θα μας κόψουν τα βιβλία, θα μας βάλουν δίδακτρα, θα μας διαγράψουν και θα μας καταργήσουν τα πτυχία. Σε καλύτερη θέση δε βρίσκονται και οι εργαζόμενοι και οι καθηγητές οι οποίοι ζουν την πραγματικότητα της κρίσης και τους κόβουν τους μισθούς και τους απολύουν. 

Πλέον τα μπλοκ έχουν διαμορφωθεί: από τη μια είναι ο πρύτανης και οι λιγοστοί καθηγητές οι οποίοι συμπορεύονται με το υπουργείο και την κυβέρνηση και από την άλλη οι φοιτητές οι εργαζόμενοι και η πλειψηφία των καθηγητών που διεκδικούν ανατροπή του νόμου και συνολικά της κατάστασης που βιώνουμε.

Τη Δευτέρα 3/12 ορίστηκαν εκλογές στην πρυτανεία και σε περίπτωση που αυτές δεν πραγματοποιηθούν θα ξαναγίνουν την Τρίτη 4/12. Σε περίπτωση που κι αυτές δεν πραγματοποιηθούν (πράγμα που έχουν επίσης προβλέψει!!) θα διεξαχθούν ηλεκτρονικά τη Δευτέρα 10/12. Πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής των εκλογών είναι ο ΚΟΥΚΟΥΒΙΝΟΣ και μέλος της ο ΨΑΡΑΚΟΣ (καθηγητές της σχολής μας). Υποψήφιος στις εκλογές κατεβαίνει ο ΑΡΓΥΡΟΣ (τυχαίο που θέλει να εφαρμόσει το νόμο;; δε νομίζω... όσοι από εμάς τον έχουν καθηγητή ξέρουν γιατί...). 

Εμείς σαν ΑΝ.ΑΡ.ΠΑ. δηλώνουμε ξεκάθαρα:
ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ. ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΡΥΦΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΡΓΥΡΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΨΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ.

Ο φοιτητικός μας σύλλογος θα συνεχίσει να παίρνει αγωνιστικές αποφάσεις για ρήξη και κατάργηση του νόμου πλαισίου όσο και αν αυτό στενοχωρεί πολλούς... Αυτό κάνει τα τελευταία χρόνια και αυτό θα κάνει και στο μέλλον. 

ΑΓΩΝΑΣ-ΡΗΞΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ  

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΦΣ ΣΕΜΦΕ

Ύστερα από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΦΣ ΣΕΜΦΕ στην οποία πλειψήφισαν τα σχήματα των ΕΑΑΚ ο φοιτητικός σύλλογος αποφάσισε:

  • κατάληψη τη Δευτέρα 3/12, Τρίτη 4/12 και Πέμπτη 6/12
  • ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 3/12 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 4/12 ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠ
  • κατάληψη της πρυτανείας και των γραφείων των υποψηφίων που είναι στα συμβούλια διοίκησης του ΕΜΠ
  • συμμετοχή στα πανεολαϊστικα συλλαλητήρια στις 6 Δεκέμβρη-μέρα κρατικής δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (εξέγερση νεολαίας)
  • συμμετοχή στην παμπολυτεχνειακή συνέλευση την Τρίτη 4/12 στην πρυτανεία για να συντονίσουμε τις δράσεις μας με τα υπόλοιπα μέλη της πολυτεχνειακής κοινότητας
  • συμμετοχή στην αντιφασιστική πρωτοβουλία του ΕΜΠ