Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Η ΑΝΑΡΠΑ ΣΧΗΜΑ-ΤΙΖΕΤΑΙ

Η ΑΝεξάρτητη ΑΡιστερή ΠΑρέμβαση ΣΧΗΜΑ-τίζεται και συζητά για τις εξελίξεις σε εκπαίδευση (σχέδιο Αθηνά, εσωτερικοί κανονισμοί σχολών), εργασία και για το σχεδιασμό το επόμενο χρονικό διάστημα στο στέκι του σχήματος στις 15:00 τη Δευτέρα 1/4. Το σχήμα είναι ανοιχτό σε όλους του φοιτητές του συλλόγου. 

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΣ ΤΟΥ ΦΣ ΣΕΜΦΕ 27/3

ΑΝΑΡΠΑ,ΡΑΦ-ΕΑΑΚ/ΑΡΕΝ : 63
Επιτροπή Αγώνα : 55
Ελευθ.σχήμα : 5
Λευκά : 2


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28/3 ΣΤΙΣ 12.30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΕΡΑ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/3 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΣ ΣΕΜΦΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/3

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του φσ ΣΕΜΦΕ την Τετάρτη 27/3 και ώρα 12:30 στο αμφ.2 με θέματα:

  • ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ
  • ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ 
  • εσωτερικοί κανονισμοί σχολών (διαγραφές στα ν+2)
  • ιδιωτικά κολλέγια και αναγνώρισή τους
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!!

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΦΣ ΣΕΜΦΕ 20/3/2013

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ: 77
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ: 59
ΛΕΥΚΑ: 1

Ως εκ τούτου, ο φοιτητικός σύλλογος ΣΕΜΦΕ συμμετέχει σε:

  • στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 21/3 και ώρα 12:30 στα Προπύλαια
  • κατάληψη της σχολής Πέμπτη 21/3 και Παράσκευη 22/3
  • στην πανελλαδική ημέρα δράσης των συλλόγων την Παρασκευή 22/3 ενάντια στο σχέδιο Αθηνά και στις εκδηλώσεις που προκύψουν
  • νέα Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 27/3 στις 12:30 στο αμφ.2
ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ...
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!!

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ: ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑ...

Θύελλα αντιδράσεων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας έχει προκαλέσει στους φοιτητές το περιβόητο σχέδιο («Αθηνά»)  για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έρχεται να αλλάξει συντριπτικά τον πανεπιστημιακό χάρτη όπως τον ξέραμε ως σήμερα καταργώντας και συγχωνεύοντας πολλά τμήματα σε όλη τη χώρα και αναγκάζοντας φοιτητές να αλλάζουν πόλη (αλλά και αντικείμενο ίσως) καταμεσής των σπουδών τους.

Το σχέδιο ΑΘΗΝΑ σε αριθμούς

ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΕΙ
ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΕΙ(ΑΘΗΝΑ)
ΔΙΑΦΟΡΑ
ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΕΙ
ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΕΙ(ΑΘΗΝΑ)
ΔΙΑΦΟΡΑ
269
250
-19
211
134
-77
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΕΙ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΕΙ(ΑΘΗΝΑ)
ΔΙΑΦΟΡΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΕΙ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΕΙ(ΑΘΗΝΑ)
ΔΙΑΦΟΡΑ
33149
36700
+ 3551
18336
12975
-5361

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΕΙ-ΤΕΙ
-1810

Το υπουργείο και η κυβέρνηση διακυρρήτουν πως πρόκειται για ένα οικονομικό εξορθολογισμό στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και μάλιστα αυτοπαρουσιάζονται με αυτόν τον τρόπο ως πολέμιοι κάποιου πελατειακού κράτους το οποίο εξυπηρετούσε η πληθώρα των ιδρυμάτων. Καταρχάς αποτελεί πρόκληση αυτοί που δημιούργησαν (και ωφελήθηκαν από) αυτά τα δεδομένα να λένε τώρα στους φοιτητές που δεν ευθύνονται ότι θα τους αλλάξουν πόλη και σχολή ή θα τους καταργήσουν και ότι είναι και για το καλό τους. Και κατά δεύτερων αυτή η ρητορική υποκρύπτει τη βαθύτερη στόχευση στην οποία εντάσεται το σχέδιο Αθηνά.

Που στοχεύει το σχέδιο Αθηνά:
Η κυρίαρχη αφήγηση της αριστεράς για το σχέδιο Αθηνά βιάστηκε να τσιμπήσει στην παραπάνω ρητορική και να αναγνώσει μονομερώς την κίνηση του κράτους ως μια κατεύθυνση απομαζικοποίησης του πανεπιστημίου– εν μέσω κρίσης - που αναιρεί το δικαίωμα των νέων στις σπουδές με τη συγχώνευση-κατάργηση πολλών ΤΕΙ. Ενισχύει έτσι άθελά της τη συνειδητή αναπαραγωγή από τη ΔΑΠ της λογικής ότι «τι να κάνουμε, υπήρχαν άχρηστα ΤΕΙ και έπρεπε να κλείσουν γιατί κοστίζουν, και εμάς δε μας νοιάζει γιατί είμαστε ΑΕΙ και δε μας αγγίζουν» και άλλα τέτοια.

Η όψη της περικοπής της κοινωνικής παροχής στην εκπαίδευση απ’το κράτος προς το λαό στα πλαίσια της μνημονιακής πολιτικής ενυπάρχει και στο σχέδιο Αθηνά αλλά δεν είναι η κυρίαρχη. Άλλωστε ο συνολικός αριθμός μείωσης εισακτέων (1800) δεν αποτελεί μια κίνηση δημιουργίας ενός άμαζου πανεπιστημίου.

Το σχέδιο Αθηνά έρχεται να εξυπηρετήσει ένα διαχρονικό σκοπό της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης στα ευρύτερα πλαίσια της μεταρρύθμισης στην εκπαίδευση (νόμος πλαίσιο, αναγνώριση ΚΕΣ κλπ). Προωθεί την ευθυγράμμιση των σχολών, των γνωστικών τους αντικειμένων και κατ’επέκταση των αποφοίτων στις ανάγκες της αγοράς στο σήμερα των μνημονίων. Αφορά και πλήττει συνολικά την τριτοβάθμια (και τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ). Ο σκοπός αυτός είναι περαιτέρω ειδίκευση-διάσπαση των πτυχίων και ο πολυκατακερματισμός των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Αυτό επιτυγχάνεται με τη μεταφορά του κατακερματισμού μεταξύ ΑΕΙ-ΤΕΙ που αντιστοιχεί στον κατακερματισμό ανώτερων-κατώτερων θέσεων της διανοητικής εργασίας, στο εσωτερικό των ΑΕΙ. Για αυτό για παράδειγμα παρατηρείται μια μείωση φοιτητών στις τεχνολογικές-οικονομικές σχολές ΤΕΙ και αύξηση στις αντίστοιχες ΑΕΙ όπου τα γνωστικά αντικείμενα που συγχωνεύονται-καταργούνται θα ενσωματωθούν ως ροές. Ο κατακερματισμός στο εσωτερικό των «διογκωμένων» ΑΕΙ θα είναι σε πρώτη φάση το σπάσιμο των κύκλων σπουδών σε bachelor+master με την εισαγωγή διακριτών κατευθύνσεων και απονομή πιο ειδικευμένων πτυχίων, και σε δεύτερη φάση η εισαγωγή του ατομικού φακέλου προσόντων και η πλήρης αποστοίχιση πτυχίου-επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Το σχέδιο Αθηνά για τα ΑΕΙ συμπυκνώνεται ως εξής: Α) Mαζικοποίηση τμημάτων και μετά εισαγωγή κατευθύνσεων και ειδίκευση-υποβάθμιση των πτυχίων, Β)Διοικητική ενοποίηση(Αδαμάντιος Κοραής), καλύτερος έλεγχος και προώθηση της μεταρρύθμισης εντός αυτών. Γ) συμπληρώνεται με τη διαδικασία της αξιολόγησης τμημάτων που προωθείται για να λειτουργήσει ως μοχλός εκβιασμού (όποιος δεν υλοποιεί πιστά τη μεταρρύθμιση συγχωνεύεται ή καταργείται. Και Δ) εν μέσω κρίσης περικόπτει περαιτέρω την υποχρέωση του κράτους για χρηματοδότηση της εκπαίδευσης.

Μήπως λοιπόν μας αφορά και μας πλήττει και εμάς? Μήπως δεν πρόκειται απλά περί αλληλεγγύης στους συναδέλφους μας στα ΤΕΙ (που οφείλει να είναι αυτονόητη) ?
Δεν είναι τυχαίο ότι στο Πολυτεχνείο δημιουργεί 9 μονοτμηματικές σχολές και αυξάνει στις περισσότερες σχολές τους εισακτέους. Είναι αυτό που περιγράφαμε και παραπάνω... Στρώνει το έδαφος για το Αθηνά 2 που θα συμπληρώνει το παζλ για όλα τα ιδρύματα και πρόκειται να ανακοινωθεί άμεσα.

Και πιο συγκεκριμένα στη ΣΕΜΦΕ:
Στη σχολή μας βλέπουμε μια διαφορετική διαχείριση. Δεν αυξάνει τους εισακτέους όπως στις υπόλοιπες πολυτεχνικές σχολές αλλά τους μειώνει κατά 20%. Αυτό μάλλον καταδεικνύει πως η σχολή μας δε θα αποτελέσει σχολή-υποδοχέα άλλων για να σπάσει έπειτα σε κατευθύνσεις αλλά πιθανότατα προωρίζεται (ενδεχομένως απ’το Αθηνά 2) να απορροφηθεί ως ροή σε άλλη/ες σχολή/ές. Ειδικά η σχολή μας, η οποία αποτελούσε μια όψη ενός κοινωνικού συμβολαίου (που τώρα ακυρώνεται) στα πλαίσια του ΕΠΕΑΕΚ (προγράμματα του ΚΕΧΑΕ) για να βολέψει μερικούς καθηγητές αδιαφορώντας για την επαγγελματική προοπτική των αποφοίτων, δε μπορεί με κανένα τρόπο να θεωρείται θωρακισμένη απέναντι στην κατεύθυνση συγχωνεύσεων από το υπουργείο.


Το σχέδιο Αθηνά λοιπόν είναι υπόθεση όλων μας και όλοι μαζί μπορούμε να το ανατρέψουμε. Το αν θα κατέβει το Αθηνά 2 περνάει μέσα από την έκβαση του αγώνα για το Αθηνά 1. Ήδη σε όλην την Ελλάδα υπάρχουν καταλήψεις και αγωνιστικό κλίμα. Στοίχημα είναι να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας το αμέσως επόμενο διάστημα και να παλέψουμε για να μη συγχωνευτεί και να μην κλείσει καμία σχολή, για να μη διαγραφεί κανένας φοιτητής, για να μην περάσει αυτή η πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά μας σε εκπαίδευση και εργασία.



Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ 14/3


Χαιρετίζουμε τους δεκάδες Φοιτητικούς Συλλόγους και τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές από όλη την Ελλάδα που διαδήλωσαν σήμερα μαζικά στο κέντρο της Αθήνας και στο Υπουργείο Παιδείας. Στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις, σε όλες τις κινητοποιήσεις και δράσεις που πραγματοποιούνται πανελλαδικά απέναντι στη βάρβαρη πολιτική στο χώρο της εκπαίδευσης και ειδικότερα στο σχέδιο «Αθηνά». Σαράντα Φοιτητικοί Σύλλογοι συγκεντρωθήκαμε μετά το πέρας της πορείας προκειμένου να συντονίσουμε τον αγώνα μας και να ενοποιήσουμε τη δράση μας σε έναν κοινό αγωνιστικό βηματισμό.
ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ
ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
Το σχέδιο «Αθηνά» είναι αυτή τη στιγμή η αιτία που μία σειρά από ΤΕΙ και ΑΕΙ σε όλη τη χώρα βράζουν. Το σχέδιο προβλέπει τη συγχώνευση τμημάτων και σχολών, με αποτέλεσμα να κλείνουν ολόκληρα ιδρύματα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στην πραγματικότητα με το σχέδιο «Αθηνά» πετιούνται στο δρόμο χιλιάδες συνάδελφοι μας (κυρίως οι σπουδαστές των ΤΕΙ, τα οποία και αποτελούν έναν από τους βασικούς στόχους του σχεδίου), που δεν μπορούν υπό τέτοιες συνθήκες να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Η όποια εργασιακή μας προοπτική εξοντώνεται, αφού τα δικαιώματα των πτυχίων στην εργασία εκμηδενίζονται και μας δηλώνουν ότι θα μείνουμε άνεργοι. Τμήματα συγχωνεύονται ή κλείνουν με αποτέλεσμα οι χιλιάδες νέοι και νέες που πετιούνται έξω από τις σχολές και αυτοί που δεν θα μπορέσουν να εισαχθούν σε κάποια σχολή να αναζητήσουν αναγκαστικά την τύχη τους στα Ιδιωτικά Κολέγια και Κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια.
Παράλληλα, το σχέδιο «Αθηνά», εκτός από το δήθεν καθαρά οικονομικό κομμάτι, περί εξορθολογισμού των δαπανών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, έρχεται να εξυπηρετήσει μία πάγια πολιτική στόχευση της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, την προσαρμογή του πανεπιστημίου και των αποφοίτων του στις ανάγκες τις αγοράς. Με τη διάλυση και τη σαλαμοποίηση γνωστικών αντικειμένων αποδυναμώνονται πτυχία και απόφοιτοι, ενώ παράλληλα εντείνεται και νομιμοποιείται η ευθεία επέμβαση στο πανεπιστήμιο, στα προγράμματα σπουδών και στα πτυχία, ακόμα και για τις σχολές που έμειναν στο απυρόβλητο.
Η προσπάθεια αυτή συμπληρώνεται με τη σταδιακή εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου – Αρβανιτόπουλου, δηλαδή το διορισμό των Συμβουλίων Ιδρύματος, τη συγκρότηση πρότυπων εσωτερικών κανονισμών, τις διαγραφές φοιτητών και τις διασπάσεις προγραμμάτων σπουδών. Τέλος, το σχέδιο «Αθηνά» χρησιμοποιεί την αξιολόγηση σα μοχλό πίεσης για όλα τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Ο κίνδυνος του κλεισίματος – ειδικά για τις σχολές που δεν θα θεωρηθούν «αποδοτικές» - θα έχει ως αποτέλεσμα την αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών με βάση τις ανάγκες της αγοράς, τη διάσπαση των πτυχίων σε δύο κύκλους με εισαγωγή διδάκτρων.
Τέλος, το «σχέδιο δράσης για την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των νέων» παγιώνει τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί ειδικά για τους νέους εργαζόμενους. Στην προσπάθεια του να ελαττώσει ψευδεπίγραφα τους τεράστιους δείκτες ανεργίας, νομιμοποιεί μισθούς των 300€ και πλήρως ελαστικές σχέσεις εργασίας τοποθετώντας σήμερα τη νεολαία, σπουδάζουσα ή εργαζόμενη, στο επίκεντρο της καταστροφικής πολιτικής των μνημονίων.
Τον τελευταίο καιρό εντείνεται όλο και περισσότερο η επίθεση που δέχεται η εκπαίδευση, αλλά και γενικά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Οι συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, η συρρίκνωση του δημοσίου τομέα (χιλιάδες απολύσεις) αλλά και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο κεφάλαιο συνθέτουν το πλήρες τοπίο της βάρβαρης αυτής πολιτικής. Το παράδειγμα των δύο φοιτητών στη Λάρισα που πέθαναν από το αυτοσχέδιο μαγκάλι που έφτιαξαν για να ζεσταθούν για μας δεν είναι τυχαίο και οι πολιτικές της συγκυβέρνησης πλήρως εναρμονισμένες με τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι οι μόνες υπεύθυνες.
ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΣΦΥΞΙΑ
ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΓΕΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙ...
ΔΕ ΧΩΡΑΜΕ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ, ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!
ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ
ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ 14/3/2013
Παράλληλα όμως διευρύνονται και μαζικοποιούνται οι αγώνες και οι αντιστάσεις του λαού. Οι κάτοικοι στις
Σκουριές δίνουν μεγάλη μάχη απέναντι στα ΜΑΤ, ΜΜΕ και την εταιρία που ζητάει μία ολόκληρη έκταση για να
την εκμεταλλευτεί ως μεταλλείο χρυσού, για να διατηρήσουν το δάσος της περιοχής ανέπαφο. Αυτοί μαζί με
τη σειρά άλλων αγώνων όπως η απεργία στο μετρό και στο λιμάνι δείχνουν ότι αυτή η επίθεση δεν πρόκειται
να περάσει αναπάντητη. Μπροστά όμως σε αγώνες που έχουν να επιδείξουν διάρκεια, αυταπάρνηση και σθέ-
νος, η μόνη απάντηση της κυβέρνησης είναι η τρομοκράτησή τους. Μη διστάζοντας ακόμα και να ρίξουν δα-
κρυγόνα στο προαύλιο σχολείου, τραυματίζοντας παιδιά, αλλά και με εφόδους σε σπίτια και συλλήψεις αθώων
πολιτών προσπαθούν να στείλουν όποιον αγωνίζεται σπίτι του. Αν κάτι όμως έχουν να μας διδάξουν αυτές οι
κινητοποιήσεις είναι ότι κόντρα στην τρομοκρατία της κυβέρνησης, με τους συλλογικούς αγώνες, νεολαία και
εργαζόμενοι μπορούμε να υπερασπιστούμε όλα αυτά που μας ανήκουν.
Είναι η στιγμή που η σπουδάζουσα νεολαία και οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι, οφείλουμε
ενωμένοι να παλεύουμε για ένα πανεπιστήμιο:
ΜΑΖΙΚΟ: που δε θα πετάει κανέναν έξω, δε θα αναπαράγει το διαχωρισμό ΑΕΙ – ΤΕΙ, που θα κατοχυρώνει σε
όλους επαγγελματικά δικαιώματα και αξιοπρεπή εργασιακή προοπτική.
ΔΗΜΟΣΙΟ: Ανοιχτό στην κοινωνία, που δε θα λειτουργεί σύμφωνα με τις επιταγές της αγοράς.
ΔΩΡΕΑΝ: Χωρίς δίδακτρα, που θα εξασφαλίζει σε κάθε φοιτητή δωρεάν σίτιση – στέγαση – σπουδές.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ: Που τον πρώτο λόγο θα έχουν φοιτητές και εργαζόμενοι κι όχι οι νέες αυταρχικές διοικήσεις.
Ένα πανεπιστήμιο με Άσυλο που θα στεγάσει τους αγώνες των φοιτητών και του λαού.
Ένα πανεπιστήμιο με ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών, που δε θα διαγράφει φοιτητές και δε θα αποκλείει τους
φοιτητές που εργάζονται.
Αν ενωθούμε και παλέψουμε όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε!
Δείχνουν ότι μας φοβούνται. Φαίνεται από τις διαρκείς ταλαντεύσεις γύρω από την ημερομηνία ψήφισης και
από τις ποιες σχολές θα συμπεριληφθούν. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να κλιμακώσουμε. Να προχωρή-
σουμε σε μαζικές Γενικές Συνελεύσεις τις επόμενες ημέρες, σε συντονισμό φοιτητών – καθηγητών – εργα-
ζομένων, σε μαχητικές διαδηλώσεις. Να προχωρήσουμε σε αποκλεισμούς δρόμων, σε καταλήψεις δημοσίων
κτηρίων, να μετατρέψουμε τις παρελάσεις σε ποτάμια λαϊκής οργής. Να μάθει όλη η κοινωνία τον αγώνα μας.
Θέλουμε στο πλευρό μας τους εργαζόμενους και τους καθηγητές που πλήττονται αλλά και όλη την υπόλοιπη
νεολαία γιατί δίνουμε έναν αγώνα και για αυτούς και θέλουμε να τον δώσουμε μαζί!
ΚΑΤΩ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ
ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ, ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ
ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ
• Καλούμε σε νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων και καταλήψεων την επόμενη εβδομάδα
• Καλούμε σε πανελλαδική ημέρα δράσεων του φοιτητικού κινήματος την Παρασκευή 22/3
• Καλούμε σε πανελλαδικό μπλακ άουτ, πολυήμερες καταλήψεις και πανελλαδική πορεία στην Αθήνα την εβδομάδα της ψήφισης.
Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ ΤΟΥ ΦΣ ΣΕΜΦΕ 13/3


  • Συμμετοχή στην περικύκλωση του υπουργείου με τους υπόλοιπους φοιητικούς συλλόγους την Πέμπτη 13/3 στις 11.00
  • Συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 13/3  στις 13.00 στα προπύλαια.
  • Κατάληψη της σχολής Πέμπτη και Παρασκευή 13-14/3
  • Μπλοκάρισμα της εκλογής κοσμήτορα στη σχολή μας την Πέμπτη 13/3 8.30 στην πρυτανεία.
  • Συμμετοχή στην κινητοποίηση στο κέντρο σήμερα στις 18.00
  • Νέα Γενική Συνέλευση του ΦΣ την Τετάρτη 20/3 στις 12.30 στο αμφ.2
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΚΕ για να δοθεί κατάλογος για τα ερευνητικά προγράμματα και ο προϋπολογισμός αυτών.      

                                 ENIAIO AΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙ0 : 69
                                 Επιτροπή Αγώνα : 52
                                 Λευκά : 7

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ 6/3/13

        ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ: 86 
ΔΑΠ: 7
                   ΛΕΥΚΑ: 3 
                    Ως εκ τουτου, ο φοιτητικός Σύλλογος ΣΕΜΦΕ αποφασίζει σε:
Συμμετοχή του συλλόγου στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη στις 7/3 στις 12.00 στα προπύλαια με κλειστή σχολή εκείνη τη μέρα.Καλούμε σε συντονισμό ειδικά τους συλλόγους των σχολών που πλήττονται άμεσα από το σχέδιο Αθηνά και συμμετέχουμε σε αυτό εφόσον υλοποιηθεί.Κινητοποίηση τη Δευτέρα 11/3 στις 12.30 στη πρυτανεία επειδή δε δίνεται το κονδύλι για να τυπωθούν τα συγγράμματα και οι σημειώσεις που τυπώνονται στο Θωμαείδιο.κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας όποτε και αν επιχειρηθεί να ψηφιστεί το σχέδιο Αθηνά.τέλος, Νέα Γενική Συνέλευση του φοιτητικού Συλλόγου την Τετάρτη στις 13 Μάρτη, στις 12:30 στο αμφ.2 
τέλος, Νέα Γενική Συνέλευση του φοιτητικού Συλλόγου την Τετάρτη στις 13 Μάρτη, στις 12:30 στο αμφ.2 

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΑΠΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΗΓΕΤΗ ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ!
Ο Τσάβες γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1954 στην πόλη Σαμπανέτα και το 1982 ιδρύει το Επαναστατικό Κίνημα Μπολίβαρ (MBR).
Στις 4/2/1992 ηγείται αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος εναντίον του προέδρου Αντρές Πέρες, που είχε κατασφάξει τον λαό της Βενεζουέλας και είχε φέρει στην χώρα το ΔΝΤ. Φυλακίζεται για δυόμιση χρόνια, έως ότου απελευθερώνεται από τον νέο πρόεδρο, Καλντέρα. Το Επαναστατικό Κίνημα Μπολίβαρ μετονομάζεται ''Κίνημα 5η Δημοκρατία'' (MVR).
Στις 6/12/1998 εκλέγεται πρόεδρος της χώρας με ποσοστό 56%. Η υποψηφιότητά του υποστηρίζεται από τα κόμματα ''Κίνηση προς το Σοσιαλισμό'' (MAS) και ''Κόμμα για όλους'' (PPT). Στις 30/7/2000 επανεκλέγεται πρόεδρος για εξαετή θητεία, όπως προβλέπει το νέο Σύνταγμα. Συγκεντρώνει το 59.5% των ψήφων.
Στις 12/4/2002 εξαναγκάζεται σε παραίτηση από τις ένοπλες δυνάμεις και μεταφέρεται σε στρατιωτική βάση νότια του Καράκας. Είχε προηγηθεί η αιματηρή καταστολή διαδήλωσης στην πρωτεύουσα για την οποία ο στρατός απέδωσε την ευθύνη στους υποστηρικτές του. Την εξουσία αναλαμβάνει μεταβατική κυβέρνηση με επικεφαλής τον πρόεδρο του συνδέσμου επιχειρηματιών.
Στις 3/12/2006 επανεκλέγεται πρόεδρος με ποσοστό 62,89%.
Στις 26/9/2010 το Σοσιαλιστικό Κόμμα διατηρεί την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο, όμως ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης εξασφαλίζει περισσότερο από το ένα τρίτο των εδρών. Η αντιπολίτευση είχε μποϊκοτάρει τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές (2005)
Στις 17/8/2011 ανακοινώνει ότι σχεδιάζει να εθνικοποιήσει όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του χρυσού και ότι θα ενισχύσει τα αποθέματα της χώρας σε χρυσό.
Στις 8/10/2012 επανεκλέγεται για τρίτη φορά πρόεδρος της χώρας, με ποσοστό 54% των ψήφων, έναντι του 45% του αντιπάλου του, Ενρίκε Καπρίλες.
Ο Ούγκο Τσάβες κατάφερε να κάνει τη χώρα του πλουσιότερη για το λάο, να δημοσιοποήσει και εθνικοποιήσει επιχειρήσεις σε διάφορους τομείς της παραγωγής (όπως του χρυσού) , να ρίξει την ανεργία από το 20% στο 5%, μα πάνω από όλα κατάφερε με τις επιλογές του αυτές και την πάλη του λαού της Βενεζουέλας να αντιταχθεί απένατι στους ισχυρούς αυτού του κόσμου που φέρνουν φτώχεια, πείνα και πολέμους. Κατάφερε να ξεπεράσει δύο προσπάθειες των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών (κυρίως των ΗΠΑ) να τον ανατρέψουν με πραξικοπήματα,ενώ ήταν εκλεγμένος από το λαό.
Πολλές κριτικές μπρορούν να του ασκηθούν, παρ'όλα αυτά, ο Τσάβες ήταν,και θα είναι, ένα λαμπρό παράδειγμα. Μα πάνω από όλα, ο λαός της Βενεζουέλας του οποίου ηγήθηκε, είναι παράδειγμα αντιιμπεριαλιστικής πάλης, καθιστώντας σαφές πως ακόμα και τον σημερινό, δύσκολο για τους λαούς, καιρό, ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανικήτος ,η φλόγα της ανατροπής και της αντίστασης δεν σβήνει και πως ο άλλος κόσμος είναι εφικτός..
Όπως και ο ίδιος ,ως αρχηγός της μπολιβαριανής επανάστασης έλεγε «Σε όσους επιθυμούν το θάνατο μου, εύχομαι να ζήσουν για πολύ για να δουν πως η Μπολιβαριανή Επανάσταση θα πηγαίνει από μάχη σε μάχη και από νίκη σε νίκη»

ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ...
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΤΡΟΦΕ...

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Του ΦΣ ΣΕΜΦΕ την Τετάρτη 6/3 στις 12.30 στο αμφ.2
Η βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης  απέναντι  στα λαϊκά στρώματα οξύνεται μέρα με τη μέρα, χέρι-χέρι με την ένταση της καταστολής και του κρατικού αυταρχισμού που τη συνοδεύουν ως μέσο για την επιβολή των μέτρων αυτών. Η βίαιη εφαρμογή των όλο και αυξανόμενων μέτρων τραυματίζει περαιτέρω την ήδη ματωμένη κοινωνική πλειοψηφία τσακίζοντας τους όρους επιβιωσής της. Ταυτόχρονα σπέρνουν ένα κλίμα πρωτοφανής τρομοκρατίας με στόχο να φοβίσουν και να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από το να αγωνιστεί ενάντια σε αυτήν την κατάσταση.  Απο αυτή την επίθεση δεν μένει αλώβητο το φοιτητικό στρώμα.
ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ: Ο νομος αρβανιτόπουλου προβλέπει την διαγραφή των φοιτητών στα ν+2 έτη σπουδών (στη σχολή μας ο μέσος όρος αποφοιτησης ειναι σχεδόν 8 χρόνια). Το υπουργείο, σε μια ιδιαίτερα επιθετική κίνηση, ανακοίνωσε την άμεση προώθηση εφαρμογής των διαγραφών. Είναι μια πτυχή του νόμου που έρχεται σε πλήρη συντονισμό με την κατεύθυνση εντατικοποίησης των σπουδών που προωθείται από το υπουργείο και με την όλο και αυξανόμενη καθηγητική αυθαιρεσία που δημιουργούν ένα πρωτοφανές αυταρχικό πλαίσιο εντατικοποιημένων σπουδών που δυσχαιρένει συντριπτικά τους όρους φοίτησης και τη δυνατότητα να αποφοιτήσουμε. Αυτή η διαδικασία θα διώχνει τους φοιτητές από τις συλλογικές διαδικασίες και θα τους ωθεί στον ατομικό δρόμο. Σε αυτά τα πλαίσια θα διαμορφωθεί  μέσα από τον εκπαιδευτικό μηχανισμό ένα νέο πρότυπο εργαζομένου, πλήρως πειθαρχημένου και ελαστικού, μακριά από κάθε αναπαράσταση συλλογικής διεκδίκησης.
ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ: Το σχέδιο Αθηνά προβλέπει το κλείσιμο και τη συγχώνευση μιας σειράς σχολών από ΑΕΙ και ΤΕΙ τόσο στην Αθήνα, και κυρίως στην επαρχία. Με πρόφαση τον εξορθολογισμό των πανεπιστημίων, με κριτήριο της ανάγκες της αγοράς, χιλιάδες φοιτητές αναγκάζονται να αλλάξουν πόλη για να σπουδάσουν ή ακόμα και πετάγονται στον δρόμο. Επίσης, οι συγχωνεύσεις σχολών (σε συνδιασμό με την επαγγελματική εξίσωση ΑΕΙ-κολλεγίων) προωθούν τη διάσπαση των πτυχίων και διαλύουν κάθε επαγγελματική και εργασιακή εξασφάλιση. Απέναντι στα κλεισίματα-συγχωνεύσεις σχολών βρίσκονται ήδη μιά σειρά φοιτητικοί σύλλογοι, κυρίως της επαρχίας. Πριν το καλοκαίρι προβλέπεται να ανακοινωθεί το δεύτερο μέρος του σχεδίου Αθηνά που καθόλου δεν αποκλείεται να συμπεριλαμβάνει και την σχολή μας, καθώς προβλέπεται πως θα είναι μακράν πιο συντριπτικό από το πρώτο μέρος.
ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ-ΜΑΖΙΚΑ ΚΟΨΙΜΑΤΑ: την εξεταστική περίοδο που μόλις τελείωσε μια σειρά καθηγητών έδρασαν με πρωτοφανή και απαρέδεκτο τρόπο τόσο απέναντι σε φοιτητές στοχοποιημένα, όσο και απέναντι στο φοιτητικό σύλλογο συνολικά. Δεν είναι τυχαίος ο ρόλος που συνειδητά παίζουν κάποιοι στη σχολή. Ειναι οι ίδιοι που έχουν ταχθεί δημόσια υπέρ του νόμου, είναι αυτοί που έβαζαν υποψηφιότητα και στήριζαν τα συμβούλια διοίκησης, είναι οι ίδιοι που ενώ παίρνουν αστρονομικά ποσά για ερευνητικά προγράμματα από εταιρίες μετά απαιτούν εμείς να πληρώνουμε τα βιβλία και τις σπουδές μας.
Για τις παραπάνω εξελίξεις θεωρούμε πως είναι αναγκαίο ο συλλογος να συνεδριάσει και να αποφασίσει να δράσει συλλογικά προς μια κατεύθηνση υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας εμπνεόμενοι και από τους συναδέλφους μας που κινητοποιούνται ήδη σε πολλές περιοχές με αφορμή το σχέδιο Αθηνά.
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!