Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

AΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΕΜΦΕ

ΑΝ.ΑΡ.ΠΑ/ΡΑΦ ΕΑΑΚ: 43
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ:34
BLOCO:4
ΛΕΥΚΑ: 19

Για να   του συλλόγου, κλίκ εδώ. 

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ 18/10.

Ο φοιτητικός σύλλογος πρέπει να συζητήσει και να αποφασίσει για όλα τα παραπάνω ζητήματα και όσα ακόμα τον απασχολούν. Είτε πρόκειται για τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, είτε για την καθημερινότητά μας στην σχολή, δε πρόκειται να αφήσουμε τα προβλήματά μας αναπάντητα. Στα συλλογικά προβλήματα, δεν χωράνε ατομικές λύσεις!
Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, κλίκ εδώ.

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΣΕΜΦΕ

Πρόσφατα εκλέχθηκε κοσμήτορας της σχολής ο κ Κουρκουλής. Για να θυμόμαστε οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι πρόκειται για έναν καθηγητή υπόδειγμα της καθηγητικής αυθαιρεσίας και της αυταρχικής συμπεριφοράς απέναντι στους φοιτητές. Η ανάδειξη αυτού του καθηγητή σε ένα θεσμικό- διοικητικό ρόλο όπως αυτόν του Κοσμήτορα  αποτελεί μια αντιδραστική στροφή συνολικά για την σχολή της ΣΕΜΦΕ. Από αυτό αναδεικνύεται ότι υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα καθηγητών της σχολής που συντάσσεται με μια πιο αυταρχική συμπεριφορά προς τους φοιτητές.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, κάντε κλίκ εδώ.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Είναι δεδομένο πως  υπάρχον πρόγραμμα σπουδών είναι αρκετό για να  μας  κατοχυρώσει το δικαίωμα μας να διδάξουμε και  το  πτυχίο μας είναι αρκετό για να εργαστούμε στο αντικείμενο μας. Ο μόνος τρόπος για να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι σπουδές μας δεν θα είναι χαμένος χρόνος και η εύρεση εργασίας κάποιο «απατηλό όνειρο»,  είναι ο συλλογικός αγώνας όλων των φοιτητών. Είναι στο χέρι μας να παλεύουμε για καθετί που πλήττει το μέλλον μας.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, κάντε κλίκ εδώ.

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Η ακροδεξιά παράκρουση της "Γαλάζιας παράταξης"

Όσον αφορά, τώρα, τον γενικότερο πολιτικό της λόγο, η ΝΔ είναι προφανές πως έχει κάνει μια ακροδεξιά στροφή. Αυτό φαίνεται πέρα από την –πριν από την ένταξή τους στη ΝΔ- πολιτική σταδιοδρομία των υψηλόβαθμων στελεχών της (ΛΑΟΣ, ΕΠΕΝ κ.α.), και από την ακραία αυταρχική, συντηρητική και εθνικιστική ρητορεία που έχει αποκτήσει ακόμη πιο έντονα τον τελευταίο καιρό στο σύνολό της η «Γαλάζια Παράταξη». Η στροφή αυτή είναι τόσο έντονη που πλέον δεν υπάρχει κανένας δισταγμός από πλευράς της ακόμη και για δηλώσεις σχετικά με την «καταπολέμηση των λαθεμένων ιδεών της αριστεράς (Μ. Βορίδης)», αλλά και πρόταση από τον τομεάρχη της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη, για την υιοθέτηση ασφαλιστικού συστήματος που εφάρμοσε πρώτη μια από τις χειρότερες δικτατορίες του 20ου αιώνα. Η αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος στην οποία αναφέρεται ο Καραγκούνης, ουσιαστικά αποτελεί (όπως είπε και ο ίδιος) το μοντέλο του Πινοσετ, , που θεωρείται το πιο «πετυχημένο» ασφαλιστικό σύστημα παγκοσμίως(;).  Ουσιαστικά, το μοντέλο Πινοσέτ εφάρμοσε μια πλήρη ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, ενώ την επιτυχία στην οποία αναφέρονται την ψάχνουμε ακόμα, καθώς οι αντιδράσεις που επέφερε η μεταρρύθμιση αυτή στην Χιλή ήταν τεράστιες. Οι διαδηλωτές τον περασμένο Απρίλη, για παράδειγμα, ξεπέρασαν μόνο στο Σαντιάγο τους 100.000. Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας της Χιλής για να καταγγείλουν το σύστημα, το οποίο χορηγεί συντάξεις ύψους 285 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο (44% κάτω του ορίου της φτώχειας!).

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο κάντε κλίκ εδώ.

Η πραγματικότητα στη ΣΕΜΦΕ

Η ΣΕΜΦΕ αποτελεί μια από τις πιο δύσκολες σχολές στο Πολυτεχνείο. Αυτή η διαπίστωση που γίνεται παραδεκτή από όλους δεν αφορά αφαιρετικά το αντικείμενο της σχολής, τους φοιτητές κτλ αλλά την συγκεκριμένη πρακτική που ακολουθούν οι καθηγητές τόσο στην καθημερινότητα μέσα στη σχολή όσο και πολύ περισσότερο στις εξεταστικές. Αυτό είναι κάτι που αφορά τόσο τις εργασίες στα μαθήματα όσο και τα μαζικά κοψίματα στις εξεταστικές. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι ας εξετάσουμε τόσο τις εργασίες όσο και τα αποτελέσματα των εξεταστικών
Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, κάντε κλίκ εδώ.

Εσύ το ήξερες ότι είσαι ανεπαρκής;

Μπήκες στο πανεπιστήμιο να μπορέσεις μετά να βρεις μια δουλειά; Πιστεύεις ότι, 5 χρόνια σε μια σχολή δεν πρέπει να πάνε τζάμπα, αλλά να σου παρέχουν κάποια επαγγελματικά δικαιώματα; Θεωρείς  τα παραπάνω αυτονόητα που δεν μπήκες στον κόπο να τα αναρωτηθείς; Μάλλον δεν είναι τόσο αυτονόητα!

Για να διαβάσετε ολόκληρω το κείμενο, κάντε κλίκ εδώ.