Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ ΣΤΙΣ 13/4

Μετά την πρόσφατη ένταξη της σχολής μας στο ΤΕΕ, γεγονός που αναμφίβολα αποτελεί μεγάλη νίκη του Φοιτητικού μας Συλλόγου από την στιγμή που αυτή αποτελεί υλοποίηση ενός αιτήματος που υπάρχει από την ίδρυση της σχολής, κατατέθηκε μια πρόταση από την διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ ως εισήγηση στη συνεδρίαση της αντιπροσωπείας το Σάββατο 13/4. Η πρόταση αυτή κινούνταν στην κατεύθυνση της διάσπασης του πτυχίου της ΣΕΜΦΕ και μακροπρόθεσμα της ίδιας της σχολής γενικότερα.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, κάντε κλίκ εδώ.

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΙΓΟΥΣ


Εμείς θα συνεχίσουμε να κινούμαστε στο δρόμο του ενωτικού ριζοσπαστικού αγώνα εκφράζοντας το συλλογικό μας συμφέρον κόντρα σε λογικές ενσωμάτωσης και διαλυτοποίησης. Στις φοιτητικές εκλογές είναι αναγκαία η αποτύπωση ενός αγωνιστικού ρεύματος, που δεν παζαρεύει, δεν υποχωρεί, δεν συμβιβάζεται και συνεχίζει μέχρι την τελική νίκη!
Να στείλουμε μήνυμα άγχους στα κομματικά τους επιτελεία!
Να βγούμε μπροστά όλοι εμείς γιατί το δίκιο και το μέλλον είναι δικό μας!
Στις 10 Απρίλη στηρίζουμε-ψηφίζουμε


ΑΝ.ΑΡ.ΠΑ.

click here.

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4/4


ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4/4

Τα τελευταία χρόνια η κουβέντα για την κατοχύρωση της διδακτικής επάρκειας πέρασε από πολλά στάδια και αναδιπλώσεις (κυρίαρχα λόγω των κινητοποιήσεων των φοιτητών) και κατέληξε στον νόμο Γαβρόγλου που ρίχνει την ευθύνη για τον καθορισμό του τρόπου κατοχύρωσης της επάρκειας στις διοικήσεις των σχολών. Όλο αυτό το διάστημα, ο σύλλογός μας παλεύει για να διασφαλιστεί ότι οι απόφοιτοί της σχολής θα βγαίνουν ενιαία με τα επαγγελματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα στα πτυχία. Η θέση αυτή δεν αποτελεί απλά μια «εμμονή» ή «αφορμή για αντίδραση» . Σε μία αγορά εργασίας που κυριαρχεί ο ανταγωνισμός, ο ατομικός δρόμος και η αβεβαιότητα, ο νόμος του  κ. Γαβρόγλου για την διδακτική επάρκεια έρχεται να επικυρώσει αυτή την πραγματικότητα καθώς διασπά τους αποφοίτους σε όσους έχουν και σε όσους δεν έχουν επάρκεια αφήνοντας πολλούς φοιτητές στον αέρα χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, στρέφει τους φοιτητές στον κανιβαλισμό μεταξύ τους και μετατρέπει τα πτυχία μας σε τίποτε άλλο πέρα από εισιτήρια για την ανεργία.

Ωστόσο, για τους καθηγητές της σχολής μας, το μέλλον μας δεν έχει, απ’ ότι φαίνεται, ιδιαίτερη σημασία. Αυτό είναι ξεκάθαρο καθώς και ο ίδιος ο κ. Κουρκουλής τοποθετήθηκε ξεκάθαρα λέγοντας ότι για αυτόν δεν πρέπει το δικαίωμα της διδασκαλίας (που μέχρι στιγμής αξιοποιείται από τη συντριπτική πλειοψηφία των αποφοίτων, καθώς απορροφούνται επαγγελματικά στην εκπαίδευση) να δίνεται με ενιαίο τρόπο σε όλους τους αποφοίτους. Δηλαδή, είναι πλήρως στρατευμένος με έναν νόμο που διαιρεί τους φοιτητές, διασπά τα πτυχία μας και αφαιρεί τα επαγγελματικά δικαιώματα από αυτά, και μάλιστα με τρόπο τόσο ακραίο και απαράδεκτο που και η ίδια η Σύγκλητος του στάθηκε απέναντι. Ο άνθρωπος ο οποίος έχει την υψηλότερη διοικητική θέση στην σχολή, θέλει να θεωρείται ο "καλύτερος καθηγητής" και παρουσιάζει τον εαυτό του να στέκεται δίπλα στους φοιτητές του, θεωρεί πως είναι όχι απλώς αποδεκτό να έχει μια τέτοια τοποθέτηση, αλλά και προοδευτικό (!!!) . Ακόμη, ο κοσμήτορας μαζί με τον επικεφαλής της Επιτροπής Προπτυχιακών έφεραν στο τραπέζι μια νέα πρόταση για την κατοχύρωση της επάρκειας, η οποία για άλλη μια φορά κινείται στο δρόμο της διάσπασης καθώς αντιστοιχεί μια συγκεκριμένη ομάδα μαθημάτων με την κατοχύρωση της επάρκειας. Η αντιστοιχία αυτή ουσιαστικά δημιουργεί μια διάκριση των μελλοντικών αποφοίτων ,ε τους αποφοίτους μέχρι τώρα, αφήνοντας τους δεύτερους «ξεκρέμαστους» και μάλιστα σε μια φάση που για τις προσλήψεις στην εκπαίδευση ψηφίστηκε το προσοντολόγιο (στο οποίο η διδακτική επάρκεια προσμετρείται ως επιπλέον προσόν).

Πέρα από τα παραπάνω, δείχνοντάς μας για άλλη μια φορά τις διαθέσεις του, ο κοσμήτορας έχει ανοίξει μια συζήτηση για να θεσπιστεί ένας νέος κανονισμός εξεταστικής. Σύμφωνα με τον κανονισμό αυτό, θεωρείται παράβαση να γράφεις σε άλλο αμφιθέατρο πέραν αυτού που ορίζει η κατανομή μετατρέποντας έτσι ένα βοηθητικό μέτρο (κατανομές) σε «καψόνι», να κατηγορείσαι επειδή «αντιμίλησες» (ότι κι αν σημαίνει αυτό) στον καθηγητή ή επιτηρητή, αλλά αποκορύφωμα αποτελεί το γεγονός ότι μπορείς ακόμη να κατηγορηθείς σαν ύποπτος αντιγραφής ακόμα και μετά την εξέταση, δηλαδή κατά τη διόρθωση και ως συνεπεία να μηδενιστείς η ακόμη και να περάσεις πειθαρχικό! Κάθε «παραβατική» συμπεριφορά θα σημειώνεται στον «προσωπικό σου πίνακα» και μια επιτροπή που θα ορίσει ο κάθε τομέας θα ελέγχει αν η διαδικασία πειθάρχησης πραγματοποιείται σωστά. Έρχεται, λοιπόν, να θεσμοθετήσει μια νέα πραγματικότητα ακραίας πειθάρχησης στην σχολή, την πλήρη υποταγή των φοιτητών στο καθηγητικό σώμα και την εξ’ αρχής ενοχοποίηση όλων μας, αφού πλέον σε κάθε εξεταστική δεν θα πρέπει να αποδεικνύουμε μόνο την γνώση μας, αλλά και την αθωότητα μας. Και μάλιστα όλα αυτά με τρόπο που θυμίζει τις πιο μαύρες εποχές της ελληνικής κοινωνίας, καθώς οι πειθαρχικές διώξεις αποτελούν κάτι το πρωτοφανές.

Καλούμε όλους τους φοιτητές να παρευρεθούν στην επόμενη συνέλευση της σχολής που θα συζητηθούν όλα τα παραπάνω με κύριο θέμα όμως την διδακτική επάρκεια . Είναι στο χέρι μας να μην αφήσουμε έναν αγώνα τόσων χρόνων για την κατοχύρωση της επάρκειας στο έλεος της αυταρχικής διοίκησης του Κουρκουλή. Είμαστε από τις ελάχιστες σχολές που δεν έχει ακόμα απόφαση για το ζήτημα αυτό και τεράστια ευθύνη έχουν οι καθηγητές που συνεχώς προσπαθούν να συζητήσουν το ζήτημα αυτό χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τούς φοιτητές και τις αποφάσεις τους παραμένοντας πιστοί στις προσταγές του νόμου που σκοπό έχει την διάλυση των πτυχίων μας.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4/4 ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
ΑΝ.ΑΡ.ΠΑ
φοιτητών ΣΕΜΦΕ
(σχήμα που συμμετέχει στα ΕΑΑΚ)