Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Στις 24 Αυγούστου, εν μέσω καλοκαιριού και νεκρών συλλόγων, παρά την δεδηλωμένη διαφωνία όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας και τις κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος όλη την προηγούμενη περίοδο, ψηφίστηκε στη βουλή από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καθώς και από τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ και τη ΔΗΣΥ ο νέος νόμος πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που τα τελευταία 2 χρόνια χτυπάει κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα, επιλέγει να ψηφίσει το χειρότερο νόμο για την εκπαίδευση των τελευταίων δεκαετιών τσακίζοντας κάθε δικαίωμα που είχε κατακτήσει το φοιτητικό κίνημα. 

  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΣΥΛΟΥ:καταργούν το ασύλο που κατακτήθηκε και υπερασπίστηκε με το αίμα των αγώνων του λαού τόσες δεκαετίες, θέλοντας να χτυπήσουν τους αγώνες και την ελευθερία της έκφρασης των φοιτητών. 
  • ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ:ορίζουν διαγραφή των φοιτητών που θα ξεπεράσουν τα ν+2 έτη σπουδών μετατρέποντας τις σχολές σε σχολεία! Μας θέλουν φοιτητές με σκυμμένο το κεφάλι που όλη τη μέρα θα διαβάζουν για να μη διαγραφούν, έτσι ώστε να γίνουμε πειθήνιοι  και πειθαρχημένοι εργαζόμενοι.
  • ΔΙΑΛΥΣΗ ΠΤΥΧΙΩΝ:καταργούν κάθε έννοια συλλογικής εργασιακής και επαγγελματικής κατοχύρωσης των αποφοίτων. Σπάνε τα πτυχία σε δύο κύκλους και θεσπίζουν ατομικό φάκελο προσόντων(αντί του πτυχίου). Φέρνουν την εξατομίκευση και τον ανταγωνισμό. 
  • ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ:βάζουν υποχρεωτικές παρακολουθήσεις, αλυσίδες μαθημάτων, προαπαιτούμενα σε μια κατεύθυνση πειθάρχησης των φοιτητών και απομάκρυνσης αυτών από τις διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων υπό το φόβο της απουσίας!
  • ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ:φέρνουν αντιδραστικές αλλαγές. Αυταρχικοποιούν πλήρως τα ιδρύματα. Καταργούν τις συλλογικότητες, στερούν από τους φοιτητές τη δυνατότητα να συνδικαλίζονται και να αποφασίζουν καθώς και να έχουν λόγο στις διαδικασίες του ιδρύματος(πχ σύγκλητος, τμήμα σχολής). Τέλος, ορίζουν υπερεξουσίες και εγκάθετους του υπουργείου για να διοικούν τα ιδρύματα. 
  • ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:διαλύουν τη φοιτητική μέριμνα, θεσπίζουν φοιτητικά δάνεια, κουπόνια φοιτητών με ανταποδοτικά κριτήρια, μειώνουν χρηματοδοτήσεις και παροχές φορτώνοντας εν μέσω εποχής μνημονίου ακόμα περισσότερα βάρη στο λαό. 
Σαν φοιτητές, δεν έχουμε παρά να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας παλεύοντας με όλες μας τις δυνάμεις και μέχρι τέλους για να μην εφαρμοστεί καμία πτυχή αυτού του νόμου με στόχο τη συνολική απόσυρσή του. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονή. Η απάντησή μας πρέπει να είναι άμεση και δυναμική. Με όπλο το μαζικό ανυποχώρητο αγώνα να παλέψουμε μέχρι τη νίκη!

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΤΟΝΩΣΕΙΣ
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ