Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΕΜΦΕ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα χαρακτηρίζεται από την όξυνση των λαϊκών κινητοποιήσεων ενάντια στα βάρβαρα μέτρα συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Την ώρα που διάφοροι κλάδοι εργαζομένων βγαίνουν δυνατά στο προσκήνιο (εκπαιδευτικοί, διοικητικοί υπάλληλοι πανεπιστημίων, γιατροί, εργαζόμενοι ΟΤΑ κ.α.), το κράτος δε διστάζει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο που διαθέτει, προκειμένου να καταστείλει τις δίκαιες λαϊκές κινητοποιήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι συνεχείς παρακρατικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής ενάντια σε αγωνιστές.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τη δολοφονική επίθεση της ΧΑ ενάντια στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, ακολούθησε η άγρια δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα από ομάδα κρούσης των χρυσαυγιτών. Στη μετέπειτα μεγαλειώδη αντιφασιστική πορεία-απάντηση που ακολούθησε 19/9 στο Κερατσίνι, γίναμε μάρτυρες της άγριας κρατικής καταστολής η οποία ήρθε χέρι-χέρι με επιθέσεις φασιστοειδών ενάντια στους διαδηλωτές. Αγωνιστές ξυλοκοπήθηκαν άγρια καθώς και υπήρξαν πάνω από 120 προσαγωγές-συλλήψεις. Μεταξύ αυτών, ο συνάδερφος φοιτητής Γ.Κ. μέλος σχήματος των ΕΑΑΚ στη ΣΕΜΦΕ, ο οποίος είναι ο μόνος που διώκεται με κακούργημα λόγω του κατάπτυστου κουκουλονόμου και της πολιτικής του δράσης.

Την ώρα οπότε που το κράτος επιτίθεται σε λαϊκά κεκτημένα, που συλλαμβάνει και δολοφονεί αγωνιστές του κινήματος, που εξισώνει τις λαϊκές κινητοποιήσεις με τη φασιστική βία, δεν πρέπει να είναι άλλη η απάντηση από τη μαζική καταδίκη των παραπάνω επιθέσεων. Για αυτό και όποιος δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση ενάντια σε όλα αυτά γίνεται απλά συνένοχος. Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και ο κοσμήτορας της ΣΕΜΦΕ Φαράκος, ο οποίος στο ψήφισμα της συγκλήτου για την υπεράσπιση του συναδέρφου μας τα έβαλε με τους αγωνιστές φοιτητές καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά του φταίει η στάση τους για ότι συνέβη.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ Γ.Κ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ ΤΗΣ ΣΕΜΦΕ ΦΑΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΤΟΥ Γ.Κ..