Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7/3

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΕΜΦΕ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7/3, 12:30 ΣΤΟ ΑΜΦ. 2


Είναι γεγονός πως η περίοδος που διανύουμε είναι ζοφερή τόσο για τον ελληνικό λαό όσο και για την νεολαία, καθώς η κοινωνική εξαθλίωση που προκαλεί η πολιτική των μνημονίων, πλέον οδηγεί στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών και ιδιωτικοποιήσεις όποιας δημόσιας περιουσίας είχε εναπομείνει στο ελληνικό δημόσιο, ενώ από την άλλη έχουμε την επίθεση στα αυτονόητα δικαιώματα και κεκτημένα των εργαζομένων, όπως η απεργία που καταργήθηκε. Όλα αυτά περνάνε «κρυμμένα κάτω από το χαλάκι» με τα μέσα να αποπροσανατολίζουν τον δημόσιο διάλογο, με ζητήματα όπως το Μακεδονικό και άλλα σκάνδαλα βλέπε  Novartis, θέματα που όσο σημαντικά και αν είναι, δεν συγκρίνονται με τις μεταρρυθμίσεις που περνάνε και εφαρμόζονται εις βάρος του λαού.
Ταυτόχρονα η επίθεση στα πτυχία μας συνεχίζεται! Ξεκάθαρη στόχευση του υπουργείου είναι η διάλυση κάθε επαγγελματικής προοπτικής των αποφοίτων. Η αφαίρεση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, που κατοχυρώνει το πτυχίο, αποτελεί άμεσο κίνδυνο για όλους. Πιο συγκεκριμένα, στις καθηγητικές σχολές και στην ΣΕΜΦΕ αυτό επιτυγχάνεται με την απόσπαση της διδακτικής επάρκειας από τα πτυχία και ουσιαστικά αποτελεί την καταβαράθρωση της επαγγελματικής μας προοπτικής, καθώς αποτελεί το μοναδικό μας επαγγελματικό δικαίωμα. Η συγκεκριμένη στόχευση του υπουργείου τα τελευταία χρόνια είναι σταθερή, αλλά λόγω της συλλογικής κινητοποίησης των φοιτητών και της αγωνιστικής μας στάσης καταφέραμε να θέσουμε φραγμούς στα σχέδια του, για να μην γίνουμε η γενιά της ανεργίας που θέλουν. Παρ’ όλα αυτά δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, καθώς προβλέπεται και εκ νέου νομοθετική ρύθμιση για διδακτική επάρκεια όπως εξαγγέλλεται από τον υπουργό παιδείας και υπάρχουν νέες εξελίξεις σε σχέση με την προσπάθεια εφαρμογής των κατευθύνσεων του ΙΕΠ. Παράλληλα σε μια σειρά άλλων σχολών η επίθεση στα πτυχία εντείνεται τόσο στους μηχανικούς με τον κατακερματισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους σε κλάσεις, όσο και στους συναδέλφους απ’ τα ΤΕΙ που συγχωνεύονται οι σχολές τους και αφαιρούνται επαγγελματικά δικαιώματα με την ψήφιση του ΠΔΑ κ.α.
Για μια ακόμη εξεταστική, γίναμε μάρτυρες στους πιο χυδαίους τρόπους αντιμετώπισης μας από τους καθηγητές της σχολής. Συμπεριφορές απαράδεκτες από μεριάς τους, για άλλη μια φορά ήταν καθημερινό φαινόμενο. Είτε αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπιζόμασταν σαν ύποπτοι για αντιγραφή χωρίς λόγο, είτε ακόμα και σαν στρατιωτάκια που κάποιοι καθηγητές νομίζουν πως μπορούν να διατάζουν και άλλα παραδείγματα που δυσχεραίνουν τις συνθήκες με τις οποίες θα σπουδάζουμε. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνει αυτή η κατάσταση μια κανονικότητα στη ΣΕΜΦΕ!
Για όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητο ο Φοιτητικός Σύλλογος να συζητήσει και να δώσει την απάντησή απέναντι σε όσους θέλουν να αποφασίζουν για εμάς. Δεν θα αφήσουμε τα επαγγελματικά μας δικαιώματα να διαλυθούν. Δεν θα αφήσουμε καθηγητές να αυθαιρετούν εις βάρος μας. Απέναντι στα συλλογικά μας προβλήματα δεν χωρούν ατομικές λύσεις.