Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

ΞΑΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΠΙ!

 

ΞΑΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΠΙ!


Το ΠΡΟ.ΠΟ. Δεν γνωριζει από διακοπές, παρά μόνο δουλεύει αδιάκοπα για την “προστασία των πολιτών”. Τις προηγούμενες μέρες βγήκε προεδρικό διάταγμα για την πανεπιστημιακή αστυνομία (ΟΠΠΙ) παρά τις τεράστιες αντιδράσεις. Όλη την προηγούμενη χρονιά, το φοιτητικό κίνημα μαζί με την πανεπιστημιακή κοινότητα έκαναν έναν κοινό, μεγαλειώδη αγώνα ενάντια στην σύσταση της ΟΠΠΙ. Ο αγώνας αυτός ακούμπησε την πλειοψηφία της κοινωνίας, κόντρα στην προπαγάνδα της κυβέρνηση, με αποτέλεσμα την απονομιμοποίηση του μέτρου αυτού αλλά και τις συνεχείς αναδιπλώσεις του υπουργείου. Αποκορύφωμα ήταν στις 15/4, ημέρα που το ΠΡΟ.ΠΟ. Είχε δώσει “ραντεβού” ως μέρα εισόδου της ΟΠΠΙ. Εκείνη την μέρα η αστυνομία δεν μπήκε στις σχολές!

Στο εν λόγο προεδρικό διάταγμα διευκρινίζεται ότι η ΟΠΠΙ θα απαρτίζεται από ειδικούς φρουρούς, Μιλάμε για αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ (παλαιότερα ΔΕΛΤΑ) δηλαδή από ένα σώμα της αστυνομίας το οποίο εκπαιδεύεται μονάχα για να καταστέλλει. Ειδικά η φετινή χρονιά έκανε πολύ ξεκάθαρο τι εστί ειδικός φρουρός. Τα γεγονότα στην Νέα Σμύρνη φέτος αποτελούν γλαφυρό παράδειγμα της εκπαίδευσης της οποίας λαμβάνουν οι ειδικοί φρουροί.

Έπειτα αναφέρονται τα οπλικά συστήματα της ΟΠΠΙ. Χειροπέδες, κλομπ, σπρέι πιπεριού ή συσκευή χεριού ηλεκτρικής εκκένωσης. Δεν διστάζουν να τον αναφέρουν ώς ελαφρύ εξοπλισμό καθώς δεν θα διαθέτουν πυροβόλα όπλα! Μεταξύ άλλων τα καθήκοντα τους θα είναι συχνές πεζές περιπολίες εντός και εκτός των σχολών, αιφνιδιαστικοί έλεγχοι με «ντου» σε κτήρια, αμφιθέατρα σε πρόσωπα και οχήματα, ενώ παράλληλα θα υπάρχει έλεγχος και λήψη εικόνων και ήχου από κάμερες που θα είναι εγκατεστημένες σε όλους τους χώρους των πανεπιστήμιων. Και φυσικά όπου ο ελαφρύς οπλισμός της ΟΠΠΙ τα βρεί σκούρα, θα έρχεται η ΕΛ.ΑΣ!

Αυτό το πανεπιστήμιο ονειρεύεται η ΝΔ! Ένα πανεπιστήμιο αστυνομοκρατούμενο, με αναίτιους ελέγχους,με κάμερες παντού, αποστειρωμένο από κάθε δραστηριότητα που μπορεί να θεωρηθεί “αξιόποινη”. Στα δυο χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ έχει φανεί ποιές δραστηριότητες εντός τον σχολών απαιτούν τις δυνάμεις της αστυνομίας. Αυτές δεν είναι άλλες από τις κινητοποιήσεις, τις συνελέυσεις, τις καταλήψεις φοιτητικών συλλόγων. Οποιαδήποτε προσπάθεια για την είσοδο της ΟΠΠΙ το Σεπτέμβριο θα πρέπει να μας βρει όλους απέναντί της με κάθε κόστος! Οι σύλλογοι πρέπει να δείξουμε οξυμένα αντανακλαστικά για να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες των φοιτητών και των οργάνων τους.


ΑΝ.ΑΡ.ΠΑ.

φοιτητών ΣΕΜΦΕ