Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

ΟΤΑΝ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
 
Την Τετάρτη 23/2/13 στις 16.30 το απόγευμα, δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ, εμφανίστηκαν στην πύλη Ζωγράφου του ΕΜΠ, τρομοκρατώντας φοιτητές που έβγαιναν από το Πολυτεχνείο με την επιβολή σωματικού ελέγχου. Φοιτητής του ιδρύματος που παρατηρούσε το περιστατικό, κατόπιν εγκλίσεων και απειλών αρνήθηκε τον χωρίς λόγο έλεγχο αλλά και την έξοδο του από το Πολυτεχνείο. Αποκορύφωμα της αστυνομικής αυθαιρεσίας ήταν η εισβολή των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ στο ίδρυμα, η καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου και ο ξυλοδαρμός του συγκεκριμένου φοιτητή.
      
Οι εικόνες αυτές, αν και πρωτοφανείς για τον χώρο του πολυτεχνείου, αποτελούν άμεση συνέχεια μιας σειράς περιστατικών χυδαίας καταπάτησης του πανεπιστημιακού ασύλου από μεριάς κυβέρνησης. Είτε αυτό αφορά τα περιστατικά σε πανεπιστημιακά ιδρύματα όπως το ΑΠΘ, είτε τα πιο πρόσφατα με την ΑΣΟΕΕ και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Πρόκειται για μια πολύ στοχευμένη προσπάθεια στοχοποίησης του ασύλου και ό,τι αυτό κατοχυρώνει, ενώ παράλληλα επιχειρείται μια συντονισμένη κίνηση απονομιμοποίησης και συκοφάντησης αυτού. Προσπαθούν να πείσουν τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά πολύ περισσότερο την κοινωνία στο σύνολό της, ότι το άσυλο είναι κέντρο ανομίας, βίας και εγκληματικότητας, ενώ ουσιαστικά είναι χώρος ελεύθερης έκφρασης και πολιτικοποίησης κάθε αγωνιζόμενου κομματιού της κοινωνίας. Αποτελεί ιστορικά κύτταρο ανάπτυξης συλλογικών αγώνων ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές και γι αυτό το
στοχοποιούν.
 
Αυτή η προσπάθεια εντάσσεται στα ευρύτερα πλαίσια της έντασης του κρατικού αυταρχισμού που έχει ως στόχο την επιβολή της αντιλαϊκής τους πολιτικής και τη μετατόπιση του διαλόγου στα ζητήματα “νόμου και τάξης”, προσπαθώντας να καταπνίξουν κάθε φωνή κοινωνικής αντίδρασης.
Πιο ειδικά, προσπαθούν να πειθαρχήσουν και να τρομοκρατήσουν και το ίδιο το φοιτητικό κίνημα,το οποίο έχει πυροδοτήσει μεγάλους κοινωνικούς αγώνες και έχει σταθεί εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και διάλυσης του δημόσιου και δωρεάν πανεπιστημίου. Στην προσπάθεια αυτή της κυβέρνησης και στην τακτική της να συκοφαντήσει το φοιτητικό κίνημα και το άσυλο, πρωτοπόρο ρόλο παίζουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ όσο και η θλιβερή μειοψηφία εντός των σχολών που βάζει πλάτη στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής στην εκπαίδευση(βλέπε δηλώσεις Σταυρακάκη προέδρου της ΠΟΣΔΕΠ, πρωτοπαλίκαρα Συμβουλίων Ιδρύματος).
     
 Η νεολαία δεν τρομοκρατείται, δεν πειθαρχεί στις επιταγές της πολιτικής τους. Το φοιτητικό κίνημα μαζί με όλο τον λαό, με τους αγώνες του θα προασπίσει το αιματοβαμμένο κεκτημένο του ασύλου, δεν θα επιτρέψει τη συκοφάντηση του πόσο μάλλον την κατάργηση του.
     
Απαιτούμε από την πρυτανεία να πάρει άμεσα ξεκάθαρη στάση
καταγγελίας του γεγονότος.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!